ÍGY KEZDŐDÖTT

A KÖNYV

Filmtervünket az 1835-ben Fáy András által kiadott Sió tündéres regéje című mesegyűjtemény, és a 2011-ben kiadott, Nyulász Péter által írt Helka – Burok-völgy árnyai c. meseregény ihlette. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatta a forgatókönyv első változatának megírását. Ezt a verziót több helyen pitch-eltük (Annecy, CEE Animation, Tehran AFF, Creative Europe Media), majd a kapott visszajelzések alapján egy új könyvet írtunk. Ez a könyv jelentősen eltér a régitől. Jelenleg a már meglevő demo és storyboard javításán dolgozunk.

A FORGATÓKÖNYV

A film forgatókönyve eltér az eredeti meséktől, nem követik azok történetét. A Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott forgatókönyvet 2016-ban fejeztük be, írói Kormos Anett és Zabezsinszkij Éva voltak. Kormos Anettről kevesen tudják, hogy forgatókönyveket is ír, őt mindenki stand-up komikusként ismeri. Zabezsinszkij Éva nemcsak forgatókönyíró, hanem dramaturg és casting director is, többek között a Saul fia című Golden Globe-, Oscar-, és BAFTA-díjas filmnek is ő volt a casting directora. Az új könyet Sallai Ervin, számos reklámfilm kreatív vezetője és stand-up komikus, valamint Csortos Szabó Sándor írták.

A FILM

A film gyártásának előkészítése 2016 őszén kezdődött, 2017 tavaszára egy rövid demofilmet fejeztünk be. Akit érdekel, hogy hol tartunk a film gyártásával, a “Blog” menüpontra kattintva további információkat tudhat meg.

Eddigi támogatóink: Magyar Nemzeti Filmalap és Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány.

A CSAPAT

Rendezők: Fazekas Csaba és Nyikos László

Producer: Csortos Szabó Sándor

Írók: Kormos Anett és Zabezsinszkij Éva

Fazekas Csaba

rendező

Nyikos László

rendező

Csortos Szabó Sándor

producer

Kormos Anett

forgatókönyvíró

Zabezsinszkij Éva

forgatókönyvíró