ÍGY KEZDŐDÖTT

A KÖNYV

Animációs filmünk történetének irodalmi inspirációja Nyulász Péter: Helka – A Burok-völgy árnyai című, gyermekeknek szóló kalandregénye, amely 2011-ben az Év Gyermekkönyve díjat kapta.

A FORGATÓKÖNYV

A film forgatókönyve eltér az eredeti mesekönyvtől, nem mindenben követi annak történetét. A Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott forgatókönyvet 2016-ban fejeztük be, vezető írói Kormos Anett és Zabezsinszkij Éva voltak. Kormos Anettről kevesen tudják, hogy forgatókönyveket is ír, őt mindenki stand-up komikusként ismeri. Zabezsinszkij Éva nemcsak forgatókönyíró, hanem dramaturg és casting director is, többek között a Saul fia című Golden Globe-, Oscar-, és BAFTA-díjas filmnek is ő volt a casting directora.

A FILM

A film gyártásának előkészítése 2016 őszén kezdődött, 2017 tavaszára egy rövid demofilmet fejeztünk be. Reményeink szerint – bármilyen távoli dátumnak tűnik is – 2020-ban már a bemutató pontos időpontját írhatjuk meg ezen az oldalon. Akit érdekel, hogy hol tartunk a film gyártásával, a “Blog” menüpontra kattintva további információkat tudhat meg.

A film rendezői: Fazekas Csaba és Nyikos László. Fazekas Csaba a Boldog születésnapot! című fesztiváldíjas játékfilmje után 10 évvel készítette el a Swing-et, amely a 2014-es év egyik sikerfilmje volt. Nyikos László számtalan animáció gyártásában vett részt, 3D artistként tagja volt a Framestore (London) csapatának, amely a Gravity (Gravitáció) c. filmért a Legjobb vizuális trükk kategóriában Oscar-és BAFTA-díjat nyert.

Támogatóink: Magyar Nemzeti Filmalap és Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány.

A CSAPAT

Rendezők: Fazekas Csaba és Nyikos László

Producer: Csortos Szabó Sándor

Írók: Kormos Anett és Zabezsinszkij Éva

Fazekas Csaba

rendező

Nyikos László

rendező

Csortos Szabó Sándor

producer

Kormos Anett

forgatókönyvíró

Zabezsinszkij Éva

forgatókönyvíró